Eigen geboortekaartje maken op KaartOpMaat.nl

Categorieën

Geschiedenis van het geboortekaartje

Een mooie gebeurtenis delen, zoals bijvoorbeeld de geboorte van je kindje, is eigenlijk van alle tijden. Je wilt dit nieuws natuurlijk met familie en andere bekenden met trots delen. Tegenwoordig gebeurt dit middels een geboortekaart. Maar hoe deden de mensen dat nou vroeger?

Vroeger
Vroeger schakelden nieuwe ouders een “dorpsomroeper” in om de geboorte van hun nieuwe kind aan te kondigen. Daarnaast maakte men gebruik van geboortebrieven. Dit waren brieven met daarin het nieuws van de geboorte van de nieuwe baby.

Vanaf 1900 deed de symbolische ooievaar zijn intrede en werd dit als de nieuwe manier gezien om de geboorte van een kleine mee te delen. Deze traditie is overgenomen van onze buren, de Duisters, toen koningin Juliana werd geboren. Het woordje “ooievaar” betekent het volgende: “ooi” betekent “schat” en “vaar” is verwant aan baren. Dit is dan ook de reden waarom men een ooievaar gebruikt om een geboorte bekend te maken.
geboortekaartjes voorbeelden

Omstreeks 1950 begonnen voornamelijk rijke mensen, de elite, geboortekaarten te versturen. Deze kaarten waren dan voorzien van een afbeelding van een kool of de welbefaamde ooievaar. Later begonnen meer mensen geboortekaarten te versturen wat natuurlijk doorgetrokken is naar de dag van vandaag.

Tegenwoordig
Tegenwoordig kan men van alles met zijn of haar geboortekaarten doen. Verschillende kleuren, kaders, afbeeldingen en foto’s toevoegen zijn een paar voorbeelden van de mogelijkheden.

Daarnaast zijn er inmiddels ook vele aanbieders van geboortekaarten, waaronder Geboortekaartje service. Deze website biedt de mogelijkheid om een eigen geboortekaart te maken, maar biedt daarnaast ook kant-en-klare geboortekaarten met de mooiste en trendvolle designs.

geboortekaartjes.jpg

Het is hoe dan ook duidelijk dat men vroeger al zorgvuldig omging met het brengen van het mooie als de geboorte van een kind. Hoewel een echt geboortekaartje later zijn intrede maakte, maakten mensen toch nog op andere manieren gebruik van dit principe. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van geboortebrieven of de ooievaar.

Gelukkig hebben we nu het geboortekaartje en de bijbehorende mogelijkheden om de geboorte en dit nieuws op een nog meer bijzondere manier aan te kondigen.

Surf snel naar Geboortekaartje service en maak jouw eigen, unieke en bijzondere geboortekaarten. Deel dit mooie nieuws middels een mooi geboortekaartje.


You must be logged in to post a comment.