Eigen geboortekaartje maken op KaartOpMaat.nl

Categorieën

Feiten en fabels over: borstvoeding!

Aanstaande ouders proberen altijd zichzelf zo goed mogelijk in te lezen zodat ze alles weten over wat het beste is voor hun aankomende kindje cialis 20mg pas cher. Maar helaas staat er vaak ook onzin op internet. Hieronder staan een aantal fabels en feiten op een rij.

Als je borstvoeding geeft moet je zelf veel melk drinken. Onzin! Moedermelk ontstaat uit je bloed en daarin zitten voedingsstoffen die je met eten en drinken tot je neemt. Je lichaam weet precies welke voedingsstoffen een baby nodig heeft  Moedermelk wordt daarom ook soms ‘wit bloed’ genoemd. Natuurlijk is het belangrijk om gevarieerd, gezond en bewust te eten. Het is alleen niet nodig om extra melk te gaan drinken; want daar ga je niet eens meer melk van produceren.

Baby’s die borstvoeding hebben lusten later bij alles. Dit is absoluut waar. Zoals hierboven ook genoemd wordt de moedermelk gemaakt van voedingsstoffen uit het eten van wat de moeder zelf eet. Dit is elke dag anders wat resulteert in dat de moedermelk ook qua smaak elke dag anders is. Baby’s kunnen daardoor sneller smaken gaan ‘accepteren’.

Een borstgevoede baby heeft minder kans op het krijgen van overwicht. Waar! Er is veel en duidelijk wetenschappelijk bewijs dat kinderen die borstvoeding hebben gehad minder kans hebben op diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten in hun latere leven.

Je wordt moe van borstvoeding geven. Fabel. Dat het extra energie kost is zeker een feit maar het is niet zo dat je van borstvoeding geven ineens heel moe wordt. Het is ook logisch dat je daarom iets meer eet. De energie wordt dus ook weer aangevuld. Het verzorgen van een kindje en het herstellen van de bevalling kost ook veel energie en alles bij elkaar opgeteld is die gehele periode heel vermoeiend en zul je je vaker moe voelen. Iets meer rusten mag natuurlijk altijd. Luisteren naar je lichaam is het allerbelangrijkste!

Je borsten gaan hangen van borstvoeding geven. (Gelukkig) een fabel! De vorm van de borsten veranderen door de zwangerschap en het ouder worden. Je borsten worden een stuk voller tijdens de zwangerschap en hier kun je niks tegen doen. Dat is hoe we dat noemen; moeder-natuur! Ze veranderen dus hoe dan ook, of je nou borstvoeding geeft of niet.

 


U kunt niet meer reageren.