Eigen geboortekaartje maken op KaartOpMaat.nl

Categorieën

Zwangerschapstest

Vroeger werd een zwangerschap getest door te kijken of de vrouw snel moest kokhalzen wanneer ze rook aan een sterke brandgeur van een gloeiende veter. Zo ja? Dan was ze zwanger. Gelukkig hebben we tegenwoordig wat meer betrouwbare testen.

Hoe werkt een zwangerschapstest?
De testen zijn tegenwoordig eenvoudig uit te voeren door over de strip van de zwangerschapstest te plassen, of de strip in een bakje urine te steken. Hierbij wordt de zwangerschap getest door in de test gebruik te maken van een immunologische bepaling van het hormoon humaan chorion gonadotrofine (beta-HCG) in ochtendurine. HCG is bij niet-zwangere vrouwen (en mannen) niet meetbaar. Wanneer het hormoon dus aanwezig is, geeft de test aan dat je zwanger bent. Vaak geeft een test aan dat je zwanger bent door middel van een kleurreactie. Er verschijnt dan een blauw of rood streepje. Tip: lees goed de bijsluiter, want dit verschilt per zwangerschapstest.

Foutieve uitslagen
Wanneer je de bijsluiter goed volgt, moet de uitslag van de test kloppen. Toch kan het voorkomen dat de uitslag onjuist is. Onjuiste negatieve uitslagen kunnen komen doordat je te vroeg test of je zwanger bent. In dat geval is er nog niet voldoende hormoon aangemaakt om te testen of je zwanger bent. Ook kan het zijn dat je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt, dan heb je namelijk een lagere hormoonspiegel. Tot slot kun je een foutieve negatieve uitslag hebben doordat je te veel drinkt. Hierdoor is je plas minder geconcentreerd en is de urine zo verdund dat er geen positieve reactie wordt gegeven. Tip: ochtendurine is altijd meer geconcentreerd.
Een foutieve positieve uitslag kan komen doordat je een onjuist bewaarde of oude test hebt gebruikt. Maar het kan ook komen door een al weer afgebroken zwangerschap. Het hormoon dwaalt dan nog een beetje rond, maar de vrucht is al binnen enkele dagen spontaan verloren gegaan.

geboortekaartjes.jpgSoorten zwangerschapstesten
Je hebt tegenwoordig onwijs veel verschillende zwangerschapstesten. Eigenlijk verschillen ze allemaal, behalve in prijs, niet zo veel van elkaar. Toch wil ik er eentje uitpakken, dat is Clearblue. Deze zwangerschapstest geeft niet alleen of je zwanger bent, maar ook hoe lang. Door te kijken hoeveel HCG er in je lichaam zit, test Clearblue hoe lang je al zwanger bent.

Waar koop je zwangerschapstesten?
Zwangerschapstesten kun je overal kopen. Bij de apotheek, drogist en ook bij veel supermarkten. Maar kom je liever niet de buurvrouw tegen tijdens het ‘shoppen’, dan is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om een zwangerschapstest online te kopen. Deze wordt vaak de volgende dag bij je thuis afgeleverd, geen buurvrouw die weet wat jij hebt besteld!
Websites waar je zwangerschapstesten kunt kopen zijn onder andere:geboortekaart

  • 123ovulatietest.nl
    De bestelling wordt bezorgd in een blanco envelop, grote collectie zwangerschapstesten.
  • Drogisterij.nl
    Iets duurder, weinig keuze, wel een overzichtelijke website.
  • Sanelco.nl
    Betaalbaar, enkel de zwangerschapstest van Sanelco.

Zwanger en denk je al na over geboortekaartjes? Kijk dan eens op Geboortekaartje service


You must be logged in to post a comment.